Este hét óra. A család most verődött össze egy hosszú nap utàn, hazafelé màr bevàsàroltak,mindenki fàradt,éhes,morcos,és főleg nem igazán értik,mi a nyavalyásért nem volt az jó nekem,hogy felírom,mit hozzanak. Csak azt tudom kinyögni, hogy mert ezt muszáj NEKEM csinálnom. Végül anya nagyon aranyos és bevàllalja a fürdetést, testvérem baràtnője megsajnàl és eljön velem,két szőke repeszt a sötét dombok közt a Cordobàval.

Béke  van,este fél nyolckor màr kevesen lézengenek a polcok közt. Sietek így is,hiszen megbeszéltük,hogy megvàrnak az altatàssal,és kedves asszisztenciám türelmével sem szeretnék hosszan visszaélni. Koncentrálnom kell, de legalább annyi az ihletett rögtönzés, mint a listapipálós be-a-kosárba. 
Az örök dilemma. Merthogy maximalista vagyok. És szerelmes típus. 
Ha rajtam múlna, pontosabban a célon, folyamatosan vàsàrolnék.Egyszerűen sokszor màshol szép a hús, a hal,a zöldség,máshol vannak kedvemre való tejtermékek, és megint csak máshol szoktam a magos lapot venni a piadinához, meg a spenótos és paradicsomos tésztát és a magfasírtporokat. 
Az ételnek lelke van, az alapanyagoknak is, amit szeretek megérezni. 
Pécsett sikerült általában a csarnok-herbahàz-feldolgozható méretű multi körre szűkíteni,de hàt ez is HÁROM helyszín az egy helyett.. ami nem olyan buli minimum egy màsfél évessel,aki Hulk-ot megszégyenítő üvöltéssel igyekszik kitépni magàt a babakocsi rablàncai közül,vagy,ha felkötöm a hàtamra - azon túl,hogy annyira màr nem esik jól 12.5 kilót cipelnem - ez az ártatlan angyalka úgy rugdossa a vesémet,mintha egy siket szamarat ösztökélne,hogy menjünk màr. :) 

Kislányomat se szeretem belerántani a mókába, hiába kenyerezhető le  fahéjas almakarika-vaníliás zabtej kombóval, az ő türelme is véges, és mit mondjak?! - Az enyém is.
Természetesen próbáltam én néha megbízottakat zaklatni az igényeimmel, de vagy egy olyan mérvű chat-és videó konferenciába bonyolodtunk, hogy hármoszor annyi idő (és mintegy két darab mobil adatjegy) ment el, mint akkor, amikor én megyek és hozok döntéseket annak tükrében, hogy mi szép, mi nem, mi van, mi nincs, hogy a végén minden családtag sokkal hisztérikusabb állapotba került, mintha végigálltunk volna a Szigeten 42 fokban egy Chris Martin autogrammjára váró rajongósort, vagy én voltam titkolt-nyíltan csalódott. 
Úgyhogy maradt az eredeti felállás: pár dologban elfogadva a kompromisszumot, és azt, hogy ez biza szervezést igényel,én vásárolok be - végülis, mint tudjuk, ez nekem nem csak kötelesség, hanem, ha úgy nézzük, munka-és énidő is. :) 

Tegnap például, bár más volt az eredeti tervem, a tarja volt szép, így vettem is egy jókora darabot. Volt egy régi receptem, egy hawaii módra, tepsiben sült hús, ez volt a kiindulás, viszont szerettem volna valami sokkal frissebbet készíteni, mind ízben, mind hangulatban, színvilágban, egy tartalmas ebédet ötvözni egy igazi vitaminbombával, amire nagy szükségünk van így télen - ezt a receptet annak ajánlom, aki méltányolja az édes-, sós-, és citrusosabb ízek közti összjátékot. Gyors, ropogós, szaftos és krémes! 

Kiwikrémes Tarja Ananászos Krumplidombon

Hozzávalók kb. 4 személyre: 
bő 1 kg csont nélküli sertéstarja
1 ananász 
2 kiwi 
1 alma
1 ek. méz 
1 kg sárga burgonya 
friss petrezselyem, és ha van rá lehetőség, mentalevél is
zsiradék a sütéshez (bio napraforgó olaj, kókuszzsír, stb...)
só, fehérbors, fekete bors
Kb. 5 dkg parmezán szilánk 

Elkészítés: 
A tarját ujjnyi vastag szeletekre szeljük, serpenyőben kevés zsiradékon gyorsan lepirítjuk a szeletek mindkét olddalát, majd tepsibe fektetve, szaftjával felöntve, fedő alatt 200 fokon omlósra sütjük.
A burgonyát felkockázzuk, serpenyőben megsütjük, sóval, kevés borssal, petrezselyem levelekkel összeforgatjuk, ezután a hámozott, felkockázott ananásszal óvatosan elvegyítjük. 
Az almát és a kiwiket meghámozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk, majd hozzáadunk egy ek., lehetőleg krémmézet és pár mentalevelet, késes aprítóban vagy botmixerrel sűrű krémmé dolgozzuk össze. Ha éretlenebb volt a kiwi, tehetünk még hozzá mézet! Óvatosan a tarjaszeletekre kanalazzuk, majd meghintjük a parmezánnal, petrezselyemmel díszítjük. 


Jó étvágyat!! 
Adina

Képek: saját fotók